Răspuns :
Răspuns:
a) x^2-(a+b)x+ab= x^2-ax-bx+ab = x(x-a) -b(x-a) = (x-a)(x-b)
b)x^2+(a-b)x-ab = x^2+ax-bx-ab = x(x+a)-b(x+a) = (x+a)(x-b)
c )x^2-(a-b)x-ab = x^2-ax+bx-ab = x(x-a)+b(x-a) = (x-a)(x+b)
d)x^2+4x+3 = x^2+x+3x+3 = x(x+1)+3(x+1) = (x+1)(x+3)
e) x^2-5x+6 =x^2 -2x-3x+6 = x(x-2)-3(x-2) = (x-2)(x-3)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.