Răspuns :
Răspuns:
xoy=x+y-1=y+x-1=yox
xoy=yox legea e comutativa
Explicație pas cu pas:
x○y = x+y-1
Comutativitatea: oricare ar fi x, y € G (nu ai precizat pe ce mulțime este definită legea!) a.î. x○y = y○x
x○y = x+y-1 (1)
y○x = y+x-1 (2)
din (1) şi (2) => "○" comutativă, pt. că adunarea este comutativă (ex: 2+3 sau 3+2 tot aia e)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.