Răspuns :
Răspuns:
d)(3a-5)²-2(5-3a)+(a-5)(3a-5)=9a²-30+25-10+6a+3a²-5a-15a+25=12a²-44a+40
e)(5-2x)(7x-2)+7x(2-7x)+(7x-2)²=35x-10-14x²+4x+14-49x+49x²-28x+4=-38x+8+35x²=35x²-38x+8
f)(y-6)³+(y+1)(y-6)²-(5-3y)(y-6)²=(y-6)²(5y-10)=(y-6)²×5(y-2)=5(y-6)²(y-2)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.