👤

Știind ca a+b=11 și 2a+b=15
a)(a +2)+(b+3)
b)3a+2b
c)a


Răspuns :

Explicație pas cu pas:

a+b=11

2a+b=15

a=15-11

a=4

b=11-4

b=7

B)3a+2b=

3a=4×3=12

2b=2×7=14

12+14=26

A) (a+2)+(b+3)

(4+2)+(7+3)

6+10=16

C) a=4

a+b=11 rezulta ca a=11-b
2(11-b)+b=15
22-2b+b=15
22-b=15 rezulta b=22-15. Deci b=7
a+7=11
a=4
a) (4+2)+(7+3)=6+10=16
b)3•4+2•7=12+14=26
c) a=4
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari