Răspuns :
Răspuns:
[tex]\displaystyle \frac{2\sqrt{6} }{\sqrt{3} } \ = \ \frac{2\sqrt{6}\ \cdot \ \sqrt{3} }{\sqrt{3}\ \cdot \ \sqrt{3} } \ = \frac{2\sqrt{18} }{3} \ = \ \frac{2 \sqrt{9 \ \cdot 2} }{3} \ = \ \frac{2\ \cdot \ 3\sqrt{2} }{3} \ = \ 2\sqrt{2}[/tex]
[tex]\displaystyle - \frac{7\sqrt{13} }{\sqrt{26} } \ =- \frac{7\sqrt{13} \ \cdot \sqrt{26} }{\sqrt{26} \ \cdot \ \sqrt{26} } = - \frac{7\sqrt{13} \ \cdot \sqrt{13 } \cdot \ \sqrt{2} }{ \ \ {26} } \ = - \ \frac{7\ \cdot \ 13 \ \cdot \ \sqrt{2} }{26} \ = \ - \frac{7\sqrt{2} }{2}[/tex]
[tex]\displaystyle \frac{4\sqrt{10} }{ - \sqrt{24} } = \frac{4\sqrt{10} }{ - 2\sqrt{6} } \ = \ \frac{4\sqrt{10} \ \cdot \ \sqrt{6} }{ - 2\sqrt{6} \ \cdot \ \sqrt{6} } \ = \frac{ 4\sqrt{60} }{- \ 12} \ = \ \frac{ \sqrt{60} }{- \ 3}[/tex]
[tex]\displaystyle \frac{ 15}{2\sqrt{60} } \ = \ \frac{ 15 \ \cdot \ \sqrt{60} }{2\sqrt{60} \ \cdot \ \sqrt{60} } = \ \frac{ 15 \ \cdot \ \sqrt{60} }{2 \ \cdot \ {60} } = \ \frac{ 15 \ \cdot \ 2 \sqrt{15} }{2 \ \cdot \ {60} } = \frac{\sqrt{15} }{4}[/tex]
#copaceibrainly
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.