👤

2•(x^2-4x+4)=x+2x+3
x€R​


Răspuns :

Răspuns:

2•(x^2-4x+4)=x+2x+3

2x²-8x+8=3x+3

2x²-8x-3x+8-3=0

2x²-11x+5=0

2x²-(10-1)x+5=0

2x²-10x-x+5=0

2x(x-5)-1·(x-5)=0

(x-5)(2x-1)=0

x=5 ; x=1/2

Răspuns:

2(x²-4x+4)=x+2x+3

2x²-8x+8=3x+3

2x²-11x+5=0

2x²-x-10x+5=0

x(2x-1)-5(2x-1)=0

(2x-1)(x-5)=0

2x-1=0 => x1=1/2

x-5=0 => x2=5

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari