Răspuns :
Prima data se reduce puterea cu radicalul și rămâne neaparat in modul. După care te gândești care este mai mare ridicându-le la pătrat. Ex: 2^2=4 iar radical din 5 la pătrat este 5, deci radical din 5 este mai mare și se scrie primul, la fel se procedează și in partea cealaltă. După ce îți dai seama care este mai mare, le scrii fără modul observând ca 2 dintre termeni se reduc. Succes!
[tex]a) \sqrt{(2 - \sqrt{5}) {}^{2} } + \sqrt{(3 - \sqrt{5}) {}^{2} } = \sqrt{5} - 2 + 3 - \sqrt{5 } = - 2 + 3 = 1[/tex]
[tex]b) \sqrt{(3 - \sqrt{7}) {}^{2} } + \sqrt{( \sqrt{7} - 2) {}^{2} } = 3 - \sqrt{7} + \sqrt{7} - 2 = 3 - 2 = 1[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.