Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x^2 + 2x - 3 = 0
Δ = 4 + 4*3 = 4 + 12 = 16
x1 = (-2 + √16)/2 = (-2 + 4)/2 = 2/2 = 1
x1 = (-2 - √16)/2 = (-2 - 4)/2 = -6/2 = -3
Răspuns:
x^2+2x-3=0
x^2+3-x-3=0
x*(x+3)-(x+3)=0
(x+3)*(x-1)=0
x+3=0
x-1=0
x=-3
x=1
=>
x1=-3;x2=1
÷>
Δt 1=-3;Δt 2=1
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.