👤

Calculează:
a) [(3^7•3^8 – 1) : (27^5 – 1)]^4;​


Răspuns :

Explicație pas cu pas:

[(3^7×3^8-1): (27^5-1)]^4

=[(2 187 × 6 561-1) : (14 348 907-1)]^4

=[(14 348 907-1) : 14 348 906]^4

=(14 348 906:14 348 906)^4

=1^4

=1

Succes!

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari