Răspuns :
Răspuns:
Cuiul" de Tudor Arghezi - Particularitati
Prima particularitate extrasa din textul lui Arghezi este cea inventatorilor iscusiti care reusesc sa simplice munca oamenilor. Baiatul care creaza cuiul este inspirat de lipsa de un mijloc de a tine legate scandurile intre ele. Scandurile inainte erau legate cu funii si curele care se desfaceau la primul vant puternic. Satenii au fost fascinati de creatia baiatului, drept urmare au studiat cuiul o saptamana ca sa vada cum se poate utiliza. Prin urmare, baiatul-inventator a usurat munca satenilor prin inventia sa utila.
Cea de-a doua particularitate se reflecta la finalul textului prin replica unui satean: ,,Dragul meu, Așa cui făceam și eu, Poate chiar mai dichisit, Însă, vezi, nu m-am gîndit”. Se poate observa lipsa de apreciere a sateanului fata de inventia baiatului in ciuda faptului ca respectivul nu avea cunostintele sau ideile baiatului-inventator. In loc sa fie recunoscator baiatului ca i-a fost usurata munca, el ia o atitudine aroganta si critica cuiul baiatului. In concluzie, sateanul a fost invidios pe baiatul-inventator si a incercat sa il discrediteze in loc sa ii aprecieze inventivitatea.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.