Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(9^2+9x(5^2-3x2^3+7)):3^2
=(81+9(25-3x8+7)):9
=(81+9x(25-24+7)):9
=(81+9x8):9
=(81+72):9
=153:9
=14
Explicație pas cu pas:
[9²+9•(5²-3•2³+7)]:3²=
=[9²+9•(25-24+7)]:3²
=(9²+9•8):3²
=9(9+8):3²
=3²•17:3²
=17
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.