Răspuns :
Răspuns:
- (a) x² + 5x + 6
- (b) x² - 5x + 5
- (c) x² + x - 12
- (d) x² + 4x - 5
- (e) 6x² + 7x + 2
- (f) 20x² + 3x - 2
- (g) -3x² + 2x + 1
- (h) 20x² - 3x - 2
Explicație pas cu pas:
Salutare!
(a) (x + 2)(x+ 3) =
x² + 3x + 2x + 6 =
x² + 5x + 6
(b) (x - 1)(x – 4) =
x² - 4x - x + 5 =
x² - 5x + 5
(c) (x - 3)(x + 4) =
x²+ 4x - 3x - 12 =
x² + x - 12
(d) (x + 5)(x - 1) =
x² - x + 5x - 5 =
x² + 4x - 5
(e) (2x + 1)(3x + 2) =
6x² + 4x + 3x + 2 =
6x² + 7x + 2
(f) (4x - 1)(5x + 2) =
20x² + 8x - 5x - 2 =
20x² + 3x - 2
(g) (1 - x)(3x + 1) =
3x + 1 - 3x² - x =
-3x² + 2x + 1
(h) (4x + 1)(5x - 2) =
20x² - 8x + 5x - 2 =
20x² - 3x - 2
#copaceibrainly
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.