Răspuns :
1.Exerciţiile atletice au o acţiune multilaterală asupra organismului uman:
1. Dezvoltarea calităţilor motrice:
b) forţa explozivă;
a) rapiditatea;
c) anduranţa (rezistenţa);
d) supleţea;
e) detenta
2. Au importanţa asanativă
3. Formează ţinuta corectă
4. Reglează greutatea corpului
5. Au însemnătate aplicativă
6. Dezvoltă calităţile volitive
2.Concursurile la marşul sportiv se desfăşoară pe culoarele stadionului, pe şosele, alee şi se petrec la următoarele distanţe: 5 km, 10 km, 20 km şi 50 km.
În timpul marşului sportiv atletul nici pe un moment nu va pierde sprijinul cu solul, prin urmare va fi exclusă faza de zbor, fiindcă dacă va fi faza de zbor aceasta înseamnă trecerea la alergare. La încălcarea acestor reguli, atletul este exclus din concurs.
3.Alergarea este o metodă de locomoție terestră ce permite oamenilor și altor animale să se deplaseze rapid pe jos. Alergarea este un tip de mers caracterizat printr-o fază aeriană în care toate picioarele se află deasupra solului (deși există și excepții ). Acest lucru este în contrast cu mersul, în care un picior este mereu în contact cu solul, picioarele sunt ținute cel mai adesea drepte, iar Centrul de masă este boltit peste piciorul în repaus sau ale picioarelor animalelor în modul de pendul inversat.
AM explicticat mai detaliat!!! :))))
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Studii sociale. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.