Răspuns :
Răspuns:
Persoanele tolerante sunt orientate catre pastrarea unei armonii in ceea ce priveste societatea, lumea din jur.
1. Intelegere si sustinere reciproca: Atunci cand exista intelegere, conflictele pot fi evitate sau rezolvate la timpul potrivit. Un bun cetatean isi ajuta semenii atunci cand au nevoie de ajutor. De asemenea, ajutorul este rasplatit mai tarziu sub alte forme.
2. Sinceritate, armonie si pace: Orice om ar trebui sa respecte acest principiu, deoarece pe acest pamant este loc pentru fiecare vietate. Respiram, traim si ne dorim sa ne indeplinim visurile intr-un mediu sigur, fara razboaie, teroare si constrangeri. Prin sinceritate construim relatii de durata care se afla sub semnul armoniei.
3. Unitate, disciplina si echilibru: Exista atata diversitate culturala, insa ceva ne uneste: disciplina, dorinta de a avea o societate echilibrata.
4. Egalitate si solidaritate: De cate ori nu am auzit de rasism, discriminare? Sunt fenomene frecvente pe care trebuie sa le inlaturam. Atunci cand unei persoane i se intampla vreo nedreptate, noi, ceilalti ar trebui sa ii fim alaturi, sa ii acordam sprijinul nostru.
5. Organizare si activism: Organizarea presupune existenta unei ordini care este necesara pentru indeplinirea oricarei sarcini. Prin activism se creeaza grupuri prin care se doreste propagarea unei idei (exemplu: Protejarea mediului inconjurator)
6. Rabdare, dar nu indiferenta: A fi rabdator inseamna a astepta momentul potrivit pentru a actiona. Atunci cand ne grabim putem pierde din vedere anumite lucruri importante.
7. Acceptare si apreciere: In orice grup ne dorim sa fim acceptati si apreciati pentru ceea ce suntem noi. Acceptarea neconditionata sporeste increderea in sine a unei persoane si ii ofera libertatea de a se exprima liber, fara constrangeri. Prin apreciere oamenii se simt valorificati.
8. Libertatea exprimarii: In trecut, din cauza unor doctrine politice dreptul la libertatea exprimarii era interzis. A ne exprima opiniile, sentimentele fara retineri inseamna sa fim liberi, sa ne traim vietile fara grija de a fi judecati.
9. Ascultarea si respectarea opiniei fiecaruia: Toti avem dreptul de a ne expune opiniile. Chiar daca nu suntem intotdeauna de acord cu cineva, este important sa ascultam si respectam persoana din fata noastra. Orice actiune, problema ar trebui tratata in mod obiectiv, nu subiectiv.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Studii sociale. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.