Răspuns :
a-b=3√5
a²-b²=90
(a-b)(a+b)=90
3√5(a+b)=90
a+b=90/3√5
a+b=30/√5 rationalizam
a+b=30√5/5
a+b=6√5
a+b=6√5
a-b=3√5 prin adunarea celor 2 ecuatii obtinem
2a=9√5
a=9√5/2
9√5/2 +b=6√5 aducem la acelasi numitor
9√5+2b=12√5
2b=3√5
b=3√5/2
a²-b²=90
(a-b)(a+b)=90
3√5(a+b)=90
a+b=90/3√5
a+b=30/√5 rationalizam
a+b=30√5/5
a+b=6√5
a+b=6√5
a-b=3√5 prin adunarea celor 2 ecuatii obtinem
2a=9√5
a=9√5/2
9√5/2 +b=6√5 aducem la acelasi numitor
9√5+2b=12√5
2b=3√5
b=3√5/2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.