Răspuns :
Aducem la acelasi numitor si avem :
12+5(3x-2)=26-4(2x-4) ⇒ 12+15x-10=26-8x+16 ⇒ 15x+8x=26+16+10-12 ⇒ 23x=40 ⇒ x= 40 / 23
12+5(3x-2)=26-4(2x-4) ⇒ 12+15x-10=26-8x+16 ⇒ 15x+8x=26+16+10-12 ⇒ 23x=40 ⇒ x= 40 / 23
6 + (15x-10)/2 = 12- (4x-8) aducem la acelasi numitor
12+15x-10=24-2(4x-8)
2+15x=24-8x+16
2+15x=8-8x
15x+8x=8-2
23x=6
x=6/23
12+15x-10=24-2(4x-8)
2+15x=24-8x+16
2+15x=8-8x
15x+8x=8-2
23x=6
x=6/23
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.