Răspuns :
Răspuns:
Asta e legenda pe scurt:
O tânără – Arachne – era foarte talentată la țesut. Lucrurile pe care le realiza stârneau chiar și invidia zeilor. Tânăra era foarte mândră de talentul ei și a avut curajul sau infatuarea de a fi disprețuitoare față de Atena, zeița înțelepciunii. S-a organizat un concurs și, cum era normal chiar și pe atunci, a câștigat zeița. Arachne a fost pedepsită și transformată în păianjen. Va trebui să trăiască în unghere întunecate și să-și țeasă acolo măiastra pânză, iar oamenii/femeile să i-o strice iar și iar….
Semnificati apaianjenului:
Păianjenul este un simbol străvechi al misterului, puterii şi evoluţiei. El este asociat în diverse culturi, mituri şi legende cu şiretenia, feminitatea, ciclicitatea, moartea, renaşterea, creativitatea, îndemânarea, protecţia, silinţa, răbdarea, receptivitatea, aspectele întunecate ale lumii şi omului.
La fel cum păianjenul îţi ţese panza, la fel ne ţesem şi noi propriile vieţi. Simbolismul pânzei de păianjen ne îndeamnă, în consecinţă, să fim atenţi la alegerile pe care le facem şi să ne întrebăm în ce fel acestea ne afectează pe noi şi pe cei din jurul nostru, în ce mod acestea ne pot îmbunătăţi existenţa.
Ingeniozitatea şi meticulozitatea dovedite pe păianjen în crearea pânzei sale, ce îi serveşte atât ca şi casă, cât şi ca o capcană, un loc de depozitare a hranei, şi un incubator pentru ouăle sale, ne pune în vedere modalitatea în care ne construim vieţile, inventivitatea şi luciditatea canalizate în această direcţie. Putem, astfel, să ne ţesem împrejur o pânză în stare să ne sprijine interesele, idealurile sau, din contra, să ne înrobească!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.