👤

(x+1)(x+2)=56
x este egal cu...



Răspuns :

"^" - la putere. Cum avem x^2,adica x la puterea a doua.

(x+1)(x+2)=56x =>
x^2+2x+x+2=56x=>
x^2+3x+2=56x=>
x^2+3x+2-56x=0=>
x^2-53x+2=0=>
elta= b^2-4ac=>delta= 2809-8=> delta= rad2801 ..


(x+1)(x+2)=56 
[tex] x^{2} [/tex] + 2x+ x +2 = 56
[tex] x^{2} [/tex] + 3x -54 = 0
a=1
b=3
c=-54
delta = b^2 - 4ac = 9 +216= 225
[tex] x_{1} [/tex]=  [tex] \frac{-3+15}{2} [/tex] = 6
[tex] x_{2} [/tex]=  [tex] \frac{-3-15}{2} [/tex] = -9
 
Nu stiu daca ai invatat la scoala ..aceasta este ecuatia de gradul II .. asa se rezolva . spor la lucru si sper ca ai inteles :D