Răspuns :
20.
√x la puterea 2-x-2=x-2
x la puterea 2-x-2=(x-2) la puterea 2
x la puterea 2-x-2=x la puterea 2-4x+4
-x-2=-4x+4
-x+4x=4+2
3x=6
x=2
Verificare:
√2a puterea 2-2-2=2-2
0=0
22.
√3x+4=2√x
3x+4=4x
3x-4x=-4
-x=-4
x=4
Verificare:
√3*4+4=2√4
4=4
√x la puterea 2-x-2=x-2
x la puterea 2-x-2=(x-2) la puterea 2
x la puterea 2-x-2=x la puterea 2-4x+4
-x-2=-4x+4
-x+4x=4+2
3x=6
x=2
Verificare:
√2a puterea 2-2-2=2-2
0=0
22.
√3x+4=2√x
3x+4=4x
3x-4x=-4
-x=-4
x=4
Verificare:
√3*4+4=2√4
4=4
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.