Răspuns :
Răspuns: 2
Explicație pas cu pas:
[tex]\bf\Big[\Big(-\dfrac{10}{9} \Big):\Big(\dfrac{35}{27} \Big)+\Big(-\dfrac{4}{21} \Big):\Big(-\dfrac{2}{3} \Big)\Big]:\Big(-\dfrac{4}{14} \Big)=[/tex]
[tex]\bf\Big[\Big(-\dfrac{10}{9}:\dfrac{35}{27} \Big)+\Big(-\dfrac{4}{21} \Big):\Big(-\dfrac{2}{3} \Big)\Big]:\Big(-\dfrac{\not4}{\not14} \Big)=[/tex]
[tex]\bf\Big(-\dfrac{10}{9}\cdot\dfrac{27}{35} +\dfrac{4}{21} :\dfrac{2}{3} \Big):\Big(-\dfrac{2}{7} \Big)=[/tex]
[tex]\bf\Big(-\dfrac{\not10}{\not9}\cdot\dfrac{\not27}{\not35} +\dfrac{4}{21} \cdot\dfrac{3}{2} \Big):\Big(-\dfrac{2}{7} \Big)=[/tex]
[tex]\bf\Big(-\dfrac{2}{1}\cdot\dfrac{3}{7} +\dfrac{\not4}{\not21} \cdot\dfrac{\not3}{\not2} \Big):\Big(-\dfrac{2}{7} \Big)=[/tex]
[tex]\bf\Big(-\dfrac{6}{7}+\dfrac{2}{7} \cdot\dfrac{1}{1} \Big):\Big(-\dfrac{2}{7} \Big)=[/tex]
[tex]\bf\Big(-\dfrac{6}{7}+\dfrac{2}{7} \Big):\Big(-\dfrac{2}{7} \Big)=[/tex]
[tex]\bf\Big(\dfrac{-6+2}{7} \Big):\Big(-\dfrac{2}{7} \Big)=[/tex]
[tex]\bf\Big(-\dfrac{4}{7} \Big):\Big(-\dfrac{2}{7} \Big)=[/tex]
[tex]\bf\dfrac{4}{7}:\dfrac{2}{7} =[/tex]
[tex]\bf\dfrac{4}{7}\cdot\dfrac{7}{2} =[/tex]
[tex]\bf\dfrac{\not4}{\not7}\cdot\dfrac{\not7}{\not2} =[/tex]
[tex]\bf\dfrac{2}{1}\cdot\dfrac{1}{1} =[/tex]
[tex]\boxed{\bf 2}[/tex]
==pav38==
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.