Răspuns :
Răspuns:
23
Explicație pas cu pas:
[tex](x + \frac{1}{x} ) ^{2} = {x}^{2} + 2x \frac{1}{x} + \frac{1}{ {x}^{2} } = {x}^{2} + \frac{1}{ {x}^{2} } + 2 = > {x}^{2} + \frac{1}{ {x}^{2} } = (x + \frac{1}{x} ) ^{2} - 2 = {5}^{2} - 2 = 25 - 2 = 23[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.