Răspuns :
Explicație pas cu pas:
(12/4-7/4)^2 : 5/4 - 5/10 =
= (5/4) ^2 : 5/4 - 5/10 =
= 25/16 * 4/5 - 5/10 =
(simplificam 25 și 5 cu 5; 16 și 4 cu 4) =>
=> 5/4 - 5/10 (amplificam prima fracție cu 10 și a doua fracție cu 4) => 50/40 - 20/40 =
= 30/40 = 3/4
Răspuns:
[tex](3-\frac{7}{4})^2:\frac{5}{4}-0,5=\frac{3}{4}[/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex](3-\dfrac{7}{4})^2:\dfrac{5}{4}-0,5=\\=(\dfrac{12}{4}-\dfrac{7}{4})^2:\dfrac{5}{4}-\dfrac{1}{2}=\\=(\dfrac{5}{4})^2:\dfrac{5}{4}-\dfrac{1}{2}=\\=\dfrac{5}{4}-\dfrac{1}{2}=\\=\dfrac{5-2}{4}=\\=\dfrac{3}{4}[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.