Răspuns :
Răspuns:
Substantivele proprii denumesc obiecte de același fel pentru a le deosebi de celelalte și se scriu cu majusculă, indiferent de locul pe care îl ocupă în propoziție.
Substantivele comune exprimă obiecte de același fel și se scriu cu literă mică la începutul cuvântului, cu excepția cazului în care substantivul se află la începutul propoziției.
Adjectivul este o parte de vorbire flexibilă, care arată însușirea unui obiect, însoțește și determină un substantiv. Adjectivul se acordă în gen, număr și caz cu substantivul determinat.
Verbul este o parte de vorbire flexibilă care exprimă în general acțiuni ale persoanelor/obiectelor
Pronumele personal este partea de vorbire flexibilă care ţine locul unui substantiv.
Substantivul propriu denumește obiecte de același fel ființe. Se deosebesc de de substantivele comune prin faptul că se scriu cu litera mare exemplu Dumnezeu Ion Maria Orșova
substantivul comun este partea de vorbire care denumește ființe obiecte lucruri fenomene ale naturii exemplu masa casă ploaie
adjectivul este partea de vorbire care arată însușirea unui obiect sau a unei ființe Spre exemplu (masa) frumoasă
verbul este partea de vorbire care exprimă o acțiune sau o stare și se caracterizează prin flexiune proprie
pronumele personal ține locul unui substantiv
pronumele ține locul unor ființe unor obiecte unor fenomene ale naturii
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.