Răspuns :
Răspuns:
Autorul descrie munţi, şesuri (câmpia), dealurile (ca forme de relief), la care se adaugă alte frumuseţi ale ţării: râurile, pâraiele, „deşertul larg, nemărginit al Bărăganului”. Ultimul enunţ din text se referă la imaginea Bărăganului ca un adevărat „deşert larg, nemărginit”. În această ipostază, el apare personificat visând „râuri şi lacuri sclipitoare”, autorul accentuând astfel ariditatea permanentă a Bărăganului, seceta continuă din această parte a ţării.
Peisajul descris este vast, de dimensiuni impresionante, fiind constituit din munţi, din dealuri blânde, din şesuri „întinse”, din Câmpia Ialomiţei „tăcută, netedă, uscată” şi „deşertul larg, nemărginit al Bărăganului”. La aceste forme de relief se adaugă râurile şi pâraiele care „se despletesc în cărări de argint”, făcând legătura între planurile descrierii - unul depărtat şi altul apropiat. Poetul face o descriere panoramică de la vest („marginea ţării de la Severin”) până la nord-est („până la Dorohoi”), de la stânga la dreapta, din planul îndepărtat („din straşina munţilor”) spre cel apropiat (Câmpia Ialomiţei, Bărăganul) - de unde el percepe peisajul. SPER CA TE-AM AJUTAT;)))
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.