Răspuns :
Răspuns:
6
Explicație pas cu pas:
a=6×7-5×6-72:8
a=42-30-9
a=12-9
a=3
b=64:8+3×4-4×4
b=8+12-16
b=20-16
b=4
c=42:6-16:8
c=7-2
c=5
Calculăm:
3×a-2xb+c=
3×3-2×4+5=
9-8+5=
1+5=
6
Salutare!
[tex]\bf a = 6\cdot 7 -5\cdot 6 - 72 : 8[/tex]
[tex]\bf a = 42 -30 - 9[/tex]
[tex]\boxed{\bf a =3}[/tex]
[tex]\bf b = 64 : 8 + 3\cdot 4 -4\cdot4[/tex]
[tex]\bf b = 8 + 12 -16[/tex]
[tex]\bf b = 20 -16[/tex]
[tex]\boxed{\bf b = 4}[/tex]
[tex]\bf c= 42 : 6 -16:8[/tex]
[tex]\bf c= 7 -2[/tex]
[tex]\boxed{\bf c= 5}[/tex]
[tex]\bf 3\cdot a- 2\cdot b + c = 3\cdot 3- 2\cdot4 + 5[/tex]
[tex]\bf 3\cdot a- 2\cdot b + c = 9 - 8 + 5[/tex]
[tex]\boxed{\bf 3\cdot a- 2\cdot b + c = 6}[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.