Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
b4 = b1*q^3
b1*q^3 - 27b1 = -57
b1*q^2 + 3b1*q + 9b1 = 57
b1*(q^3 - 27) = -57
b1*(q^2 +3q + 9) = 57
(q^3 - 27)/(q^2 + 3q + 9) = -1
q^3 - 27 = -(q^2 + 3q + 9)
q^3 + q^2 + 3q - 27 +9 = 0
q^3 + q^2 + 3q - 18 = 0
q = 2
b1 = -57/(8 - 27) = -57/-19 = 3
b2 = 3*2 = 6
b3 = 6*2 = 12
b4 = 12*2 = 24
b5 = 24*2 = 48
S5 = 3 + 6 + 12 + 24 + 48 = 93
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.