Răspuns :
Articolul hotărât arata ca obiectul denumit de substativ este este bine cunoscut de emițător cat si de receptor , iar articolul nehotarat nu este cunoscut de emitator nici de receptor.
Articolul hotarat are formele :
-l , - lor , -i , - lui , -a , -le.
exemple : fetele , copacul , baietilor , scaunul.
Articolul nehotarat are formele :
un , o , niste , unui , unor , unei .
exemple : niște flori , unei colege , o prietenă , unor copii.
Răspuns:
Articolul nehotarat:
un, unui, o, unei, niste, unor.
E partea de vorbire flexibila care individualizeaza obiectul denumit de substantiv, dar arata ca el e mai putin cunoscut vorbitorilor. El sta inaintea substantivului pe care-l insoteste si se acorda cu acesta.
Articolul hotarat:
-l, -le, -a, -lui, -(e)i, lui, -i, -lor
E partea de vorbire flexibila care individualizeaza obiectul denumit de substantiv, aratand ca obiectul e bine cunoscut vorbitorilor. El insoteste, de obicei, un substantiv, dar poate insoti si alte parti de vorbire care si-au schimbat valoarea morfologica ( "oful meu" = substantiv provenit din interjectie, "binele facut" = substantiv provenit din adverb, etc.)
Explicație:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.