Răspuns :
Răspuns:
Îl apreciez nespus pe Rick Riordan, mai ales, pentru efortul său de a renaște interesul copiilor și al tinerilor pentru mitologie, fie ea greco-latină, celtică, egipteană.
In primul volum – ,,Eroul pierdut” -, acțiunea debutează cu apariția lui Jason în autocarul copiilor de la Școala din Sălbăticie, o școală dedicată copiilor cu probleme comportamentale. El nu știe ce caută, cum a ajuns acolo, iar trecutul pare să-i fi fost șters cu buretele. Mai mult decât atât, Piper și Leo îi vorbesc ca unui prieten vechi, alături de care, zic ei, ar fi petrecut mult timp în acest loc uitat de lume. Totul se dovedește a fi o iluzie, însă între cei trei se va închega, cu adevărat, o camaderie demnă de romanele de spadă.
Legendele ce-i au în prim-plan pe Zeus, Hera, Atena, Poseidon nu mai suscită, din nefericire, interesul micilor cititori, crescuți într-o generație a rețelelor sociale, a poveștilor ,,de actualitate”. Rick Riordan intervine și ne dezvăluie un fapt esențial: miturile Antichității nu au încetat să existe, să se transmită din generație în generație, să releve mesaje, îndemnuri valabile, astfel încât miturile sunt vii și astăzi, ne înconjoară, conviețuiesc cu societatea Occidentului.
Le recomand copiilor și adolescenților să citească această serie ce reînvie miturile Antichității și să-și amintească, totodată, de mitologie și de farmecul ei nemuritor! ,,Eroul pierdut” poate face parte, fără probleme, din lista de lecturi școlare, căci le oferă cititorilor o modalitate de a se relaxa, dar și de a-și îmbogăți cultura generală.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.