Răspuns :
a)X²+3X=0
X(X+3)=0
X+3=0
X=-3
b)X²+7X-1=0
[tex]x1 = \frac{7}{2} + \frac{√53
}{2} [/tex]
[tex]x2 = \frac{7}{2} - \frac{√53
}{2} [/tex]
Sper ca ți-am fost de folos. Succes!!
[tex]\it a)\ x^2+3x+2=0\ \Rightarrow\ x^2+2x+x+2=0\ \Rightarrow\ x(x+2) +(x+2)=0 \Rightarrow\\ \\ \Rightarrow (x+2)(x+1)=0 \Rightarrow \begin{cases}\it x+2=0 \Rightarrow x_1=-2\\ \\ \it x+1=0 \Rightarrow x_2=-1\end{cases}[/tex]
[tex]\it b)\ x^2+7x-8=0 \Rightarrow x^2-x+8x-8=0 \Rightarrow x(x-1)+8(x-1)=0 \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow (x-1)(x+8)=0 \Rightarrow \begin{cases}\it x+8=0 \Rightarrow x_1=-8\\ \\ \it x-1=0 \Rightarrow x_2=1\end{cases}[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.