Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f(x) = ( x² + 2 ) In x f:(0,∞)⇒R
f'(x)=2x·ln x+(x²+2)/x
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
pornim de la formula cunoscuta
(fg)'=f'g+fg'
in care consideram f=x²+2
si g=lnx
asadar
(( x² + 2 ) In x )'= (x²+2)'lnx+ (x²+2) (lnx)'=
= ((x²)'+2')lnx+ (x²+2)*(1/x)=
(2x+0)lnx+(x²+2)/x=
=2xlnx+x+2/x
sau, daca vrei ,
(2x²lnx+x²+2)/x
sau
(x²(lnx+1)+2)/x
am considerat cunoscuta formula (f+g)'=f'+g'
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.