Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
4. A₅³ = 5! / 2! = (1*2*3*4*5) / (1*2) = 3*4*5 = 60
C₅³ = 5! / (3!*2!) = (1*2*3*4*5) / 1*2*3*1*2 = (4*5) / 2 = 10
A₅³ - 6 C₅³ = 60 - 6*10 = 60 - 60 = 0
5. A(m,m+1)
d: 3x - 4y - 1 = 0
distanța de la un punct la o dreaptă:
d(A,d) = [tex]\frac{|ax0 + by0+c|}{\sqrt{a^2+b^2} }[/tex]
1 = [tex]\frac{|3*m+(-4)*(m+1)-1|}{\sqrt{3^{2}+4^{2} } } = \frac{|-m-5|}{\sqrt{25} } = \frac{m+5}{5}[/tex]
5 = m + 5
m = 5 - 5 = 0 ⇒ A(0, 1)
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
4
A5⇒3=5×4
C5⇒3=5×4/2×3=20/6
5×4-6×20/6=20-20=0
5
daca distanta de la A la dreapta este 0 atunci A∈d
A(m, m+1) d: 3x-4y-1=0
3m-4(m+1)-1=0 3m-4m-4-1=0 ⇒m=-5
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.