Răspuns :
Răspuns:
Explicație:
Preistoria este cea mai îndelungată epoca a istoriei, fiind cuprinsa intre momentul in care omul isi faureste primele unelte (din lemn, piatra) si pana la aparitia scrisului (mil V. I.Hr), pe o perioada de mii de ani. Ea se împarte in alte epoci mai mici (paleolitic, mezolitic, neolitic, eneolitic), fiecare cu caractetistici proprii in ceea ce priveste modul de viata al grupurilor/ comunitatilor umane.
Daca in paleolitic si mezolitic oamenii erau culegatori si vanatori (ocupatii cate le asigurau hrana, nu mereu suficienta), erau si nomazi (se mutau din loc in loc, in cautarea fructelor, semințelor, radacinilor, a animalelor cu care sa isi astâmpere foamea). In aceasta etapa oamenii isi acopereau trupurile cu piei de animale pe care le strangeau in jurul corpului cu funii obtinute din scoarta de copac împletită sau din plante lungi, agatatoare si rezistente. Se impodobeau cu siraguri de fragmente osoase sau colti de la animalele vanate)
Incepand cu neoliticul, oamenii incep sa practice agricultura, domesticesc animale si se sedentarizeaza (se stabilesc intr-un loc). Incep sa practice mestesuguri: olarit, tors, tesut, iar mai apoi sore finalul epocii descopera cum sa prelucreze primul metal: arama. In aceasta perioada oamenii dezvolta "stilul vestimentar" obtinand, datorita noilor mestesuguri-tors si testut- tesaturi de lana sau din fibre vegetale. Incep sa isi protejeze talpile cu bucati de piele groasa legate pe picior cu snur, dar nu renunța la veșmintele de piele/blana pe care le folosesc mai ales in sezonul rece. Si podoabele se diversifica, pe langa cele de os apărând cele din aramă (pe care le purtau insa doar membrii cei mai de seama ai comunitatii).
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Istorie. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.