Răspuns :
Răspuns: z = 7
Explicație pas cu pas:
x× z + 7 × y × z + z = 49
x× z + 7 × y × z + z × 1 = 49
→ îl dau factor comun pe z
z × ( x + 7 × y + 1 ) = 49
→ înlocuiesc x + 7 × y cu 6 din datele exerciţiului
z × ( 6 + 1 ) = 49
z × 7 = 49
z = 49 : 7
z = 7 ∈ N
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.