Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(2x-5)|(3x+2) |·2, ⇒ (2x-5)|(6x+4) (1)
(2x-5)|(2x-5) |·3, ⇒(2x-5)|(6x-15) (2)
Atunci, (2x-5)| ( (1)-(2)), ⇒ (2x-5)|(6x+4-6x-15), ⇒ (2x-5)|19, ⇒
2x-5 = -19, -1, 1, 19 |+5, ⇒ 2x = -14, 4, 6, 24 |:2, ⇒
Pentru x=-7, obtinem (-19)|(-19), adevărat
Pentru x=2, obtinem (-1)|(8), adevărat
Pentru x=3, obtinem (1)|(11), adevărat
Pentru x=12, obtinem (-19)|(38), adevărat
Răspuns: x=-7, 2, 3, 12.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.