Răspuns :
Răspuns:
a) =2^(2+4-2)-2^(0+3)•1=2⁴-2³=16-8=8
b)=2^(3+4-2)-2^(0+3)•1=2^5-2^3=32-8=24
c)=2^(2+3-7)=2^-2=1/4
2. 1/2 + x/2 =5/6 (amplificam primele 2 fractii cu "3" pt a aduce la acelasi numitor)
3/6 + 3x/6 =5/6
3+3x=5
3x=2
x=2/3
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.