Răspuns :
√3x-4=√x+20
3x-4=x+20
3x-x=20+4
2x=24
x=12
Răspuns:
x = 12
Explicație pas cu pas:
[tex]\displaystyle\bf\sqrt{3x-4}=\sqrt{x+20}\\\\\ (\sqrt{3x-4})^2=(\sqrt{x+20})^2\\ \\3x-4 = x+20\\\\3x-x-4=20\\\\2x = 20+4\\\\2x=24\\\\x= 24:2\\\\\displaystyle\bf\boxed{x=12}[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.