Aceasta este rezolvarea E(n)=n^2-4n+3 E(n)=n^2-n-3n+3 E(n)=n(n-1)-3(n-1) E(n)=(n-1)(n-3) E(2k+1)=(2k+1-1)(2k+1-3), unde n=2k+1, 2k+1–număr impar E(2k+1)=2k(2k+2) E(2k+1)=4k(k+1) divizibil cu 8, deoarece 8 aparține mulțimii multiplilor lui 4
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.