Răspuns :
Răspuns:
E(x)=x²-4x+3
Descompui expresia.
E(x)=(x²-x)+(-3x+3)=
x(x-1)-3(x-1)=
(x-1)(x-3)
E(n)=(n-1)(n-3)
Pt a fi multiplu de 8 cel putin un factor trebuie sa fie 8
Cazul 1
n-1=8 n=8+1=9
Cazul 2
n-3=8
n=8+3
n=11
n={9,11}
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.