Răspuns :
Fie numerele a și b.
a+b=38 ⇒b=38-a
a+6=3b ⇔ a+6=3(38-a)
a+6=114-3a
4a=108
a=27⇒b=11
a+b=38 ⇒b=38-a
a+6=3b ⇔ a+6=3(38-a)
a+6=114-3a
4a=108
a=27⇒b=11
fie X primul numar
X-6 cel de-al doilea numar
X+X-6=36
2X=36:6
2X=6
X=3 (primul numar)
3-6=3(al doilea nr)
X-6 cel de-al doilea numar
X+X-6=36
2X=36:6
2X=6
X=3 (primul numar)
3-6=3(al doilea nr)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.