Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) inmultim cu 12 ca sa eliminam numitorii fractiilor
6x - 5 - 2(3x + 1) = 4(4x - 3) - 3(5x + 1)
6x - 5 - 6x - 2 = 16x - 12 - 15x - 3
-7 = x - 15
x = 15 - 7 = 8
__________________
b)
14x - 7 - 12x + 3 = 15 x + 10 - 1
2x - 4 = 15x + 9
15x - 2x = -4 - 9
13x = -13
x = -13 : 13 = -1
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.