Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x + 3y = 0
3x + 4y = -5
--------------
x = -3y
-9y + 4y = -5
-5y = -5
y = -5 : -5 = 1
x = -3*1 = -3
x + 3y = 0
3x + 4y = -5
Il scoatem pe x din prima ecuatie si il inlocuim in a doua
x= -3y
3(-3y) + 4y = -5
-9y + 4y = -5
-5y = -5 deci y=1
Stim ca x = -3y deci x= -3
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.