👤

Arătai ca: radical din 7(rad din6+1)-rad din 6(rad din7+1)=1supra rad din 7+ rad din 6


Răspuns :

Răspuns:

radical din 7(rad din6+1)-rad din 6(rad din7+1)=1supra rad din 7+ rad din 6

rad7(rad6+1)-rad6(rad7+1)=1/(rad7+rad6)

rad42+rad7- rad42-rad6=1/(rad7+rad6)

rad7-rad6= 1/(rad7+rad6)

Rationalizam membrul drept:

rad7-rad6=( rad7-rad6)/(7-6)

rad7-rad6= rad7-rad6

Adevarat

Explicație pas cu pas:

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari