Răspuns :
Răspuns:
1)a)x=5 b)x1=4,x2=1 c)?
Explicație pas cu pas:
1)a)2(x-1)=x+3
2x-2=x+3
2x-x=3+2
x=5
b)x²-5x+4=0
Δ=(-5)²-4×1×4=25-16=9
x1=[tex]\frac{-(-5)+\sqrt{9} }{2*1}[/tex]=[tex]\frac{8}{2}[/tex]=4
x2=[tex]\frac{-(-5)-\sqrt{9} }{2*1}[/tex]=[tex]\frac{2}{2}[/tex]=1
c)-2x²+8=0
?
1)a)2(x-1)=x+3
2x-2=x+3
2x-x=3+2
x=5
b)x²-5x+4=0
Δ=(-5)²-4×1×4=25-16=9
x1=\frac{-(-5)+\sqrt{9} }{2*1}=\frac{8}{2}=4
x2=\frac{-(-5)-\sqrt{9} }{2*1}=\frac{2}{2}=1
c)-2x²+8=0/+2
=-x=8+2
=-x=10
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.