Răspuns :
Răspuns:
f:{1,2,3,4}-->{1,2,3,4} f(x)=-x+5
Explicație pas cu pas:
Fie [tex]f(x)=ax+b[/tex]. Deoarece [tex]f(1)=4[/tex] si [tex]f(4)=1[/tex] rezulta ca [tex]\left \{ {{a+b=4} \atop {4a+b=1}} \right.[/tex]. Obtinem [tex]a=-1[/tex] si [tex]5[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.