👤

cum se rezolva exercitiul 2x²-7x+3÷ x²-9

Răspuns :

Răspuns:

(2x² - 7x + 3)/(x² - 9) =

= (2x² - x - 6x + 3)/(x - 3)(x + 3)

= [tex]\frac{x(2x-1)-3(2x-1)}{(x-3)(x+3)}\\[/tex]

=[tex]\frac{(x-3)(2x-1)}{(x-3)(x+3)}[/tex]

=[tex]\frac{2x-1}{x+3}[/tex]

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari