Răspuns :
Explicație pas cu pas:
A.
1-5x = -19
-5x = -19-1
-5x = -20 /:(-5)
x = 4
B.
-4x(x-2) = 12
-4x^2 + 8x = 12
-4x^2 + 8x - 12 = 0
delta = b^2 - 4•a•c
delta = 64 - 4 • (-4) • (-12)
delta = 64 - 4 • 48
delta = 64 - 192
delta = -88
...
x1 = -8+ rad -88 / 2 =
= -8 + 2 rad 22 / 2 =
2(-4+ rad22) / 2 = -4 + rad 22
si x2 are aceeasi formula doar ca in loc de + pui - adica: -b - rad delta / 2
Nu știu de ce iese așa. Poate nu ai scris bine exercițiul. 88= 8×11 = 2 rad 2×11 = 2 rad 22
Scuze. Asta îmi dă...
C.
-6(x+7) + 3x = -42
-6x - 42 + 3x = -42
-3x -42 + 42 = 0
-3x = 0
x = 0
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.