Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Pai ai termen unu + termen doi= suma
Termen doi= suma - termen unu
La noi termen unu = -13
Termen doi = x
Suma = -1
Aplicam de mai sus
Termen doi (adica x in cazul nostru)= suma (-1 in cazul nostru)- termen unu (-13 in cazul nostru)
Deci
x=-1- (-13)
Acum minus ori minus= plus
Deci
x= -1+13
Cand am un termen cu minus si altul cu plus il scad din cel mai mare pe cel mai mic; si pun semnul celui mai mare
La noi 13 este mai mare. Deci il scad din 13 pe 1 (13-1=12) si pun semnul celui mai mare... in cazul nostru semnul lui 13 este plus
Deci x= 12
Sper sa fi inteles catusi de cat
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.