Răspuns :
a) 3x-14 = x+6
3x-x=14+6
2x=20
x=10
b) 5x-1 / 2=1
inmultim toata ecuatia cu 2 pentru a scapa de numitor
deci 5x-1=2
5x=2+1
5x=3
x= 5 supra 3
Explicație pas cu pas:
a) 3x-14=x+6(am luat fiecare nr în parte)
X=10
b) 5x- 1/2=1
5x-1:2=1
5x-1=2
5x=3
x=5:3
x=1,(6)
Sper ca te-am ajutat!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.