Răspuns :
Explicație pas cu pas:
duci termeni cu x intr-o parte iar pe ceilanti in cealanta parte cu semn schimbat:
5x-2x= -9+3
3x= -6
x= -2
3+9=4x+2x
12=6x
x=2
a)5x-3=2x-9
5x-2x=-9+3
3x=-6
x=-2
b)3-2x=4x-9
-2x-4x=-9-3
-6x=-12
x=2
Sper că te-am ajutat!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.