Răspuns :
Răspuns:
x+7=11 ⇒x=11-7=4
2(x+3)=14⇒ x+3=14/2 ⇒ x+3=7 ⇒ x=7-3 = 4
2x+1/2=9/2 ⇒ (au aceasi numitor (2) deci le putem scrie fara numitor, doar exponentul) ⇒2x+1=9 ⇒ 2x=9-1⇒ 2x=8 ⇒ x=8/2 ⇒ x=4
Răspuns:
a)4, b)4,c)4
Explicație pas cu pas:
x+7=11
x=11-7
x=4
2(x+3)=14
2x+6=14
2x=8
x=4
2x+1/2=9/2
2x+1=9/2ori 2
2x=9-1
2x=8
x=4
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.